Taidekurssit

_____________________________________________________________________________________

”Laura Hyppönen hallitsee monenlaisia kuvataiteen tekniikoita ja on kehittänyt myös omia soveluksian niistä. Akryyli- ja öljyvärit yhdistyvät kiinnostavalla tavalla. Lähinnä Laura Hyppösen sydäntä on klassinen maisemamaalaus öljyvärein. Hän sanoo, että klassinen työskentely on kuvataiteen perusta. Vapautta siihen Laura Hyppönen saa impressionismista.”

Kirsti Vuorela, toimittaja (lehdessä Länsi-Savo 3.10.2018)

 

Tervetuloa taidekursseille ateljeeseen!

 

”Laura Hyppönen hallitsee monenlaisia kuvataiteen tekniikoita ja on kehittänyt myös omia sovelluksia niistä. Akryyli- ja öljyvärit yhdistyvät kiinnostavalla tavalla. Lähinnä Laura Hyppösen sydäntä on klassinen maisemamaalaus öljyvärein. Hän sanoo, että klassinen työskentely on kuvataiteen perusta. Vapautta siihen Laura Hyppönen saa impressionismista.”     Kirsti Vuorela, toimittaja (lehdessä Länsi-Savo 3.10.2018)

Minulla on klassinen perinteinen kuvataidekoulutus. Olen valmistunut pedagogisesta yliopistosta, opiskelin taideakatemiassa.  Ammatiltani olen taideopettaja, joten haluan järjestää taidekursseja lapsille ja aikuisille. Lapsille ja nuorille sekä aikuisille löytyy myös omat ryhmät. Haluan tuoda uudenlaisia menetelmiä lasten kasvun, kehityksen ja oppimisen tueksi.

Pienille lapsille tarjolla on leikkimuotoiset oppitunnit, jossa maalataan käsillä ja sormeilla. Symbolistit -ryhmässä tutkitaan erilaisia muotoja ja värejä.  Isojen lapsien ja aikuisten kanssa kursseilla käydään läpi realistisen piirustuksen ja maalauksen perusteet. Piirretään kipsimalleja, maalataan asetelmia, käydään läpi väriteoria, erilaiset materiaalit ja maalaustekniikat. Opiskelijoilta ei vaadita aiempaa kokemusta eikä osaamista kuvataiteessa.

Tervetuloa taiteen ihmeelliseen maailmaan!

 

KEVÄTLUKUKAUDEN AIKATAULU:
 KLO
 Maanantai
 Tiistai
 Keskiviikko
 Torstai
 Perjantai
16.00-17.00  

 IMPRESSIONISTIT

ikäryhmä 8-12v.

 

SYMBOLISTIT

ikäryhmä 5-7v. 

 

 IMPRESSIONISTIT

ikäryhmä 8-12v.

 

SYMBOLISTIT

ikäryhmä 5-7v.

 
 17.00-17.30

 IMPRESSIONISTIT

ikäryhmä 8-12v.

ROMANTIKOT

MUOTOKUVA

Ryhmä aikuisille 

 IMPRESSIONISTIT

ikäryhmä 8-12v.

 

ROMANTIKOT

MUOTOKUVA

Ryhmä aikuisille 

 

 
17.30-19.00  

KLASSIKOT

ikäryhmä 13-16v.

 

ROMANTIKOT

MUOTOKUVA

Ryhmä aikuisille 

 

 KLASSIKOT

ikäryhmä 13-16v.

 

ROMANTIKOT

MUOTOKUVA

Ryhmä aikuisille 

 

           

 

 

Taideryhmät:

SYMBOLISTIT Lasten ryhmä.  5-7 vuotiaille lapsille.

Kevätkausi 14.01.2020 – 14.05.2020

tiistaisin ja torstaisin klo 16.00 – 16.30 (2 kertaa viikossa) yhteensä 36 oppituntia.

Tässä ryhmässä pienet lapset tutustuvat erilaisiin muotoon ja väreihin. Lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä elämysten kautta tuetaan integroimalla musiikki ja kuvataide. Lasten musiikki ruokkii mielikuvitusta ja kehittää kokonaispersoonallisuutta.  Pienet ryhmät (5 lasta) mahdollistavat yksilöllisen opetuksen.

Materiaalit: guassiväri, vesiväri, piirustuspaperi tai akvarellipaperi koot A3, A2

Materiaalit voit ostaa taideateljeesta tai tuoda itse.

Hinta: Lukukausi maksaa 140,00€ (syys- ja kevätlukukausi yhteensä 270€ (Materiaalimaksu sisälly hintaan)

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMPRESSIONISTIT Lasten ryhmä. 8-12 vuotiaille lapsille.

Kevätkausi 13.01.2020 – 13.05.2020

maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.00 – 17.30 (2 kertaa viikossa)

Tässä ryhmässä aloitetaan perinteinen taidekoulutus. Piirretään kipsimallien yksinkertaisia muotoja, maalataan akvarelliasetelmia. Tunneilla tutkitaan valojen ja varjojen muodostumista ja käydään läpi realistisen piirustuksen ja maalauksen perusteet. Opiskellaan väriteoriaa, sekä erilaisten materiaalien ja maalaustekniikoiden käyttöä. Lukukauden lopussa järjestetään taidekursseilla tehtyjen töiden näyttely.

Materiaalit: guassiväri, vesiväri, akryyliväri, piirustuspaperi tai akvarellipaperi koko A2. Materiaalit valitaan oppilaan ja opettajan kesken projektikohtaisesti.

Materiaalit voit ostaa taideateljeesta tai tuoda itse.

Hinta: Lukukausi 160,00 € (syys- ja kevätlukukausi yhteensä 300€ (Materiaalimaksu ei sisälly hintaan)

    

 

KLASSIKOT Lasten ryhmä. 13-15 vuotiaille lapsille.

Kevätkausi 13.01.2020 – 13.05.2020

maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.00 (2 kertaa viikossa)

Kerrataan lyhyesti piirtämisen perusteet. Syvennetään taitoja, piirretään kasvojen osia kipsimalleista. Opetan muotokuvan piirtämistä. Tässä kurssilla näytän, kuinka muotokuva piirretään vaihe vaiheelta. Piirretään kipsipäitä, maalataan asetelmia. Lukukauden lopussa järjestetään taidekursseilla tehtyjen töiden näyttely.

Materiaalit voit ostaa taideateljeesta alennuksella tai tuoda itse.

Hinta: Lukukausi 180,00 € (syys- ja kevätlukukausi yhteensä 360€ (Materiaalimaksu ei sisälly hintaan)

Materiaalit: guassiväri, vesiväri, akryyliväri, lyijykynät, piirustuspaperi tai akvarellipaperi koot A2. Materiaalit valitaan oppilaan ja opettajan kesken projektikohtaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

REALISTIT Lasten ryhmä. 13-15 vuotiaille lapsille.

Kevätkausi 14.01.2020 – 16.05.2020

tiistaisin klo 17.30 – 19.00 ja torstaisin klo 15.30 – 17.00 (2 kertaa viikossa)

Opiskelijat piirtävät kipsimalleja, asetelmia ja myöhemmin elävää mallia. Piirretään ja maalataan muotokuvia.  Käydään läpi sommittelun perusteet. Sommittelulla ryhmitellään teoksen kuvalliset elementit ­ värit ja muodot haluttuun asetelmaan. Lukukauden lopussa järjestetään taidekursseilla tehtyjen töiden näyttely.

Materiaalit voit ostaa taideateljeesta alennuksella tai tuoda itse.

Hinta: Lukukausi 180,00 € (syys- ja kevätlukukausi yhteensä 360€ (Materiaalimaksu ei sisälly hintaan)

Materiaalit: guassiväri, vesiväri, akryyliväri, lyijykynät, piirustuspaperi tai akvarellipaperi koot A2. Materiaalit valitaan oppilaan ja opettajan kesken projektikohtaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

ROMANTIKOT Ryhmä aikuisille. 

Muotokuvan piirustuskurssi ja oppimatka Pietariin

Kevätkausi 14.01.2020 – 16.05.2020

tiistaisin ja/tai torstaisin 17.00 – 19.00 

Kurssilla käydään vaihe vaiheelta läpi, miten akateeminen muotokuva piirretään. Opetan muotokuvapiirtämisen tärkeimmät periaatteet. Sopii kaiken tasoisille koska opetus on yksilöllistä.

18.05.2020-31.05.2020 opiskelijoiden näyttely MIkkelin kirjastossa

Toukokuussa oppimatka Pietariin taidemuseoon Eremitaasi (viisumi on ilmainen, matkustetaan autolla, matkan kustannukset arvioidaan myöhemmin)

Aikuisille aloittaville opiskelijoille kerrataan taiteen perusteet. Käydään läpi realistisen piirustuksen ja maalauksen perusteet, myös väriteoria, erilaiset materiaalit ja maalaustekniikat. Opetan miten pingotetaan maalauspohjan perinteisesti. Tutustumme värien ja teknikoiden monimuotoiseen käyttöön asetelmamaalauksen kautta. Piirretään ja maalataan valitsemastasi valokuvasta/vanhojen mestareiden teoksesta taulu. Et tarvitse aiempaa kokemusta.

 

Hinta: Lukukausi 180,00€/ (syys- ja kevätlukukausi yhteensä 360€ (Materiaalimaksu ei sisälly hintaan)

Materiaalit: vesiväri, akryyliväri, öljyväri, lyijykynät, piirustuspaperi tai akvarellipaperi koot A2. Materiaalit valitaan oppilaan ja opettajan kesken projektikohtaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suoritetuista kursseista annetaan todistus. 

 

Ilmoittautuminen

Tule mukaan! Saat aina innostusta ja hyödyllisiä vinkkejä opettajalta. Ottakaa inspiraatio mukaan!

Varaa paikkasi heti sähköpostitse laura210881@gmail.com. Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kotisivuilla, puhelimitse tai paikan päällä taideateljeessa.